ŞIRNAK / SİLOPİ - Silopi Atatürk Anadolu Lisesi

eTwinning School

eSafety Label Güvenlik Etiketi

Nis

Okulumuzda yürütülen ve Türkiye'den 9 okulun bulunduğu e-Twinning projelerinden "Kendi Dezenfektanımı Üretiyorum" projesinde çalışmalar devam ediyor. Proje ile birlikte kimya dersinin kazanımları proje ile farklı web araçları ve etkinlikler ile pekiştirilmiş olmaktadır. Bulmaca,puzzle,bilgi yarışması gibi birçok etkinliği zevkle uygulayarak projeyi tamamlamaya hazırlanıyoruz. Projede bulunan öğrencilerimiz hem dezenfektan, hijyen konularında bilgi sahibi olurken hem de uygulamış olduğumuz yöntem ile maliyeti düşük, evdeki malzemelerle dezenfektan üretebileceğimizi öğrenmiş oldular.

Nis

Okulumuzun öğrencileri Silopi'deki vatandaşları 'Sıfır Atık Projesi' ile ilgili bilgilendirdi. Bununla birlikte birçok haber kanalına ve radyo kanalına ulaşarak Sıfır Atık konusunu tüm vatandaşlara duyurmaya çalışılmıştır. Projenin yürütücüsü Reyhan VAHAPOĞLU öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

"Gençlerle Geleceğe Adım Adım projesinin Mart ayı etkinleri olan Bilinçli Sınıflar Bilinçli okullar etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle okulumuzda Geri Dönüşüm panosu hazırlandı ve proje adımız, proje üyelerimizin de desteği ile geri dönüşüm malzemeleri ile yazıldı. Projemizin yaygınlaştırılması basamağında ise atık malzemelerden sanat eseri yapan, geri dönüşüm sanatçısı Mervan Altınorak'ın konuk olduğu, öğrencilerimizin geri dönüşüm malzemelerin nasıl birer sanat eserine dönüştüğünü sanatçısından dinlediği çok güzel bir geri dönüşüm webinarı gerçekleştirdik. "

Nis

"Eylül ayında başladığımız ve 6 aydır sürmekte olan öğrenme süreçlerini destekleyen dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm ile ülkenin her yerinde yaşayan öğretmen ve öğrencilerin eğitimden eşit faydalanması ve eğitimde fırsat eşitliğini hedef edinen Gençlerle Adım Adım projemiz, yapılan bir sürü yaygınlaştırma webinarı, tamamlanan aylık dergileri, dergilerin uygulandığı minik sınıflardaki öğrencileri, alınan güzel geri dönütleri ile sona gelmiş bulunmakta. Bunları sergilemek adına okulumuzda tüm süreç boyu yaptıklarımızı panoda sergiledik, öğrencilerimize başarı belgelerini verdik ve öğrencilerinizin hem kendi duygu düşüncelerini paylaştığı, hem de biraz eğlenmelerini sağlamak adına mahalli sanatçı Ayşen Köktürk'ün davetli olduğu veda webinarımızı gerçekleştirdik.

Nis

Eser ve Deyimleri Resfebeleme Etiwinning Projemizin yaygınlaştırma çalışmaları için Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenimiz Elif Güzel Yalın Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı e-Twinning yaygınlaştırma webinarına katılıp projesini tanıtmıştır.

Nis

Eser ve Deyim Resfebeleme Etiwinning Projesi Nisan ayı etkinlikleri için okulumuz öğretmenlerinden Elif Güzel Yalın Dicle Ortaokulunu ve 15 Temmuz Şehitleri Ortaokullarını proje öğrencileriyle ziyaret etmişlerdir. Misafirperverliklerinden dolayı okullarımıza teşekkür ediyoruz. Proje öğrencileri ortaokul öğrencilerine resfebeyi tanıtıp boyama etkinliği yaparak keyifli bir etkinlikte bulunmuşlardır.

Nis

Sağlıkla İnşa Edilen Nesiller Projesi kapsamında öğrenci-öğretmen işbirliği ile "Beyaz Eldivenler" takılarak Okul ve Çevresi Temizleme Etkinliği yapıldı.

Nis

Sınıflar Arası Voleybol Turnuvamızın ŞAMPİYON'u 12/D sınıfı oldu. TEBRİK EDERİZ.

Nis

Sıfır Atık Belgesini aldıktan sonra Gökyüzü Geri Dönüşüm Firması ile protokol imzaladık. Okulumuza ve firmaya hayırlı olsun.